profiel wie zijn wij? wat doen wij? voor wie? tarieven contact

Wat doen wij?Arbeidsrecht

Arbeidsrecht is de core business van Abbing Van der Moer Advocaten.
Wij zijn verregaand gespecialiseerd op dit terrein en beschikken over decennia lange specifieke ervaring, optredend namens zowel werkgevers als werknemers. U kunt het zo gek niet bedenken: wij hebben het op de één of andere manier al meegemaakt - en weten dus hoe ermee om te gaan.

Wij hebben na al die jaren bovendien inzicht in de bijzondere verhoudingen en aandachtspunten binnen tal van specifieke branches, zoals:
- De zorg;
- De metaal;
- De bouw;
- Het transport;
- De horeca;
- Het MKB.

Daarnaast beschikken wij over uitgebreide ervaring in het bijstaan van:
- Statutair directeuren van (grote en kleine) ondernemingen;
- Bestuurders van zorginstellingen en non-profit organisaties;
- (semi-)Professionele sporters en trainers.


Ambtenarenrecht

Ambtenarenrecht is geen onderdeel van het arbeidsrecht. Het is een aparte tak van sport, met een mix van elementen uit het bestuursrecht en het arbeidsrecht. Iedere sector kent bovendien zijn eigen specifieke regelgeving. Kortom, indien u in uw hoedanigheid van ambtenaar tegen een geschil aanloopt, heeft u de hulp van een echte specialist nodig.

Abbing Van der Moer Advocaten biedt u dat specialisme en de bijbehorende ervaring in geschillen met tal van onderdelen van de landelijke, provinciale en gemeentelijke overheid.


Ondernemingsrecht/Verbintenissenrecht

Ondernemingsrecht beslaat in de visie van Abbing Van der Moer Advocaten een breed scala van aspecten, waarmee een bedrijf - gewenst of ongewenst - in aanraking kan komen. Van incassoperikelen tot het opstellen en checken van contracten, van huurgeschillen tot problemen over de kwaliteit van aan u geleverde diensten of producten, van het veranderen van uw bedrijfsstructuur tot de verkoop van uw onderneming. Wij beschikken over de expertise om u in dergelijke zaken te adviseren en bij te staan.

Particulieren staan wij bij in contractuele geschillen van allerlei aard: bijvoorbeeld over de aan- en verkoop van onroerend goed, maar ook in geschillen met leveranciers van goederen, aannemers en dergelijke.


Overig

Aarzelt u niet om bij ons te informeren of wij u op andere specifieke rechtsgebieden van dienst kunnen zijn. Zo beschikken wij bijvoorbeeld over expertise op het gebied van het strafrecht, voor zover het gaat om zaken, gerelateerd aan het arbeids- en ambtenarenrecht, alsmede op het terrein van beroeps- en bestuurdersaansprakelijkheid.